Texels Kookboek - Salade met pittig gebakken Quorn fijngehakt

Ingrediėnten
175 gr Quorn fijngehakt 30 gr rucola 1 klein struikje radicchio 1 struikje witlof
15 gr vers basilicum 2 el balsamicoazijn 6 el olijfolie extra vierge ½ el verse tijmblaadjes
zeezout versgemalen zwarte peper 50 gr veldsla 8 bladeren eikenbladsla
1 teen knoflook 3 bosuitjes 2 theelepel sambal badjak 1-2 el truffelolie

Hulpmiddelen

Voorbereiding

Pers het teentje knoflook.
Snijd de bosuitjes in ringen.
In plaats van truffelolie kan je ook olijfolie met truffelaroma gebruiken.

Bereiding

Snijd de rucola, de radicchio, het witlof en het basilicum in grove repen. Roer 1 eetlepel azijn met 3 eetlepels olijfolie, de tijm en naar smaak zout en peper tot een dressing en schep de rucola, de radicchio, het witlof, het basilicum en de veldsla er luchtig door.

Leg de eikenbladsla op 4 borden en schep er de salade als een berg op.

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de Quorn fijngehakt met de knoflook en de sambal op matig vuur in ± 3 minuten knapperig bruin.
Roer de laatste lepel azijn erdoor en breng de Quorn pittig op smaak met zout en peper. Schep de bosuitjes erdoor. Schep de Quorn over de salade en druppel er wat truffelolie over.

Serveertip

Lekker met een stukje focaccia of ciabatta

Soort gerecht: hoofdgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 20 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!