Pers het teentje knoflook. Snijd de bosuitjes in ringen. In plaats van truffelolie kan je ook olijfolie met truffelaroma gebruiken.
Snijd de rucola, de radicchio, het witlof en het basilicum in grove repen. Roer 1 eetlepel azijn met 3 eetlepels olijfolie, de tijm en naar smaak zout en peper tot een dressing en schep de rucola, de radicchio, het witlof, het basilicum en de veldsla er luchtig door.
Leg de eikenbladsla op 4 borden en schep er de salade als een berg op.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de Quorn fijngehakt met de knoflook en de sambal op matig vuur in ± 3 minuten knapperig bruin. Roer de laatste lepel azijn erdoor en breng de Quorn pittig op smaak met zout en peper. Schep de bosuitjes erdoor. Schep de Quorn over de salade en druppel er wat truffelolie over.
Lekker met een stukje focaccia of ciabatta